حضور ۱۵۰ گروه جهادی برای کمک به آسیب‌دیدگان سیل در خراسان رضوی ۵۰۶ سارق و مالخر در مشهد دستگیر شدند رژیم غذایی افراد باید متناسب با منطقه و فصلی که در آن قرار دارند، تنظیم شود بهترین مواد غذایی برای صبحانه؛ از این نوشیدنی غافل نشوید خوردن آبگوشت برای این افراد ضرر دارد بهترین مواد غذایی برای تغذیه بعد از تمرین ورزشی کشف راهی جدید برای درمان دیابت نوع ۲ چگونه شکممان را آب کنیم؟ اهمیت برنامه غذایی سالم برای سلامت کودکان به ناخن جویدن کودکان پایان دهیم! طریقه صحیح دم کردن چای | راز خوش رنگ و شفاف شدن چای ایرانی آیا مدارس مشهد شنبه (۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۳) تعطیل خواهد شد؟ تمامی مراکز اقامتی و گردشگری چناران تا اطلاع ثانوی تعطیل شد (۲۷ اردیبهشت) پیش‌بینی وضعیت هواشناسی در مشهد و خراسان‌رضوی (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۳) | احتمال وقوع دوباره سیل در مشهد جشنواره «گل‌وگلاب» روستای فرخد در روز جمعه (۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۳) لغو شد پلیس در جست‌وجوی سارقان خشن که از ۱۲ خانه در تهران دزدی کردند + عکس وقوع رگبار باران در اکثر استان‌های کشور طی ۲۴ ساعت آینده (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۳) بررسی میدانی آخرین وضعیت سیل، توسط وزیر کشور در مشهد هشدار نارنجی هواشناسی برای مشهد | کدام شهرستان‌های استان امروز خطر سیلاب دارند؟ + نقشه هواشناسی (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

اثبات ضرب و جرح در دادگاه توسط همسر

  • کد خبر: ۱۲۸۳۳۰
  • ۱۴ مهر ۱۴۰۱ - ۱۲:۲۲
اثبات ضرب و جرح در دادگاه توسط همسر
آیا زوجه فقط با داشتن نامه پزشکی‌قانونی و ادعای ضرب‌وجرح، می‌تواند موافقت دادگاه را کسب کند؟

فرزانه عمادی | شهرآرانیوز -  ضرب‌وجرح از طرف همسر می‌تواند حق طلاق را برای زوجه ایجاد کند، اما برای استفاده از این حق باید شرایطی هم وجود داشته باشد. در بسیاری از پرونده‌های طلاق زوجه با مراجعه به پزشکی‌قانونی و دریافت نامه از آن مرجع مبنی بر اینکه از جانب زوج مورد ضرب‌وجرح قرار گرفته است، از ادامه پیگیری پرونده خودداری می‌کند و منتظر رأی دادگاه و حکم محکومیت شوهر و طلاق از جانب دادگاه می‌ماند، درحالی‌که پس از تأییدیه پزشکی‌قانونی درباره ایراد ضرب‌وجرح، باید آن را در دادگاه ثابت کند که این صدمه و ایراد ضرب‌وجرح از ناحیه شوهر اتفاق افتاده است؛ بنابراین در کنار گواهی پزشکی‌قانونی که تأیید مناسبی برای ضرب‌وجرح از ناحیه همسر است، شهادت شهود به‌خصوص شهادت فرزندان بالغ که هنگام نزاع و درگیری کنار پدر و مادر حضور داشته‌اند، می‌تواند از دلایل مثبته ادعای زوجه قرار گیرد.

همچنین اقرار مرد می‌تواند در اثبات ادعای زوجه و دریافت حق طلاق مؤثر باشد. از آنجا که هرگونه ضرب‌وجرح از ناحیه همسر ضمانت اجرای کیفری را دربردارد، زوجه این حق را دارد که در کنار شکایت کیفری، طرح دعوای حقوقی را مطرح کند که درواقع نوعی درخواست طلاق از جانب زن است.

نکته مهم این است که چنانچه زوج با ایجاد ضرب‌وجرح علیه همسرش موجبات خروج او را از خانه فراهم کند، دیگر نمی‌تواند الزام به تمکین را از دادگاه درخواست کند. زیرا در چنین وضعیتی الزام به تمکین علاوه بر اینکه موجب تشدید بحران می‌شود، با بطلان درخواست تمکین از طرف دادگاه روبه‌رو خواهد شد و زوجه می‌تواند حق طلاق را بدون نیاز به بخشش مهریه یا بخشش مال به همسرش به دست آورد و علاوه بر آن درباره هرگونه صدمه بدنی از جانب همسر طبق قانون مجازات اسلامی، قاضی این حق را دارد که دیه، قصاص یا حبس و جریمه نقدی را برای ضارب تعیین کند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->